Sport

Tenistka Lucie Šafářová si na antukovém turnaji J&T Banka Prague Open ve Stromovce letos poprvé zahraje čtvrtfinále dvouhry na okruhu WTA. Nasazené dvojce vzdala ve 2. kole loňská finalistka Lucie Hradecká kvůli zablokovanému krku za stavu 6:4 a 2:0 pro Šafářovou. Mezi nejlepší osmičkou jsou celkem tři Češky: uspěly také obhájkyně titulu Karolína Plíšková i Barbora Strýcová.

Hokejový útočník Jaromír Jágr českou reprezentaci na mistrovství světa v Rusku neposílí. Hvězdný hráč Floridy se z účasti na šampionátu omluvil.

Pokud by se olympijské hry v Riu de Janeiro konaly nyní, čeští sportovci by na nich získali stejně jako před čtyřmi lety v Londýně deset medailí, z toho čtyři zlaté. Ve své analýze zveřejněné 100 dnů před startem her to uvedla americká společnost Gracenote, jež je lídrem v poskytování dat nejen ve sportu, ale i zábavním sektoru. Podle virtuálního medailového pořadí obsadí Česká republika v hodnocení zemí dvacáté místo, o jednu příčku horší než před čtyřmi lety. Zlatou medaili z Londýna podle Gracenote obhájí oštěpařka Barbora Špotáková, na nejvyšším stupni by také měli stanout judista Lukáš Krpálek, skifař Ondřej Synek a mistryně světa v běhu na 400 m překážek Zuzana Hejnová. Čtyři stříbrné medaile by měli čeští sportovci získat na vodě. Podle předpovědi je vybojují kajakář na divoké vodě Jiří Prskavec, rychlostní kanoista Martin Fuksa, jeho kolega na kajaku Josef Dostál a obhájkyně zlata Mirka Topinková Knapková na skifu.