Sport

Hokejisté Liberce vstoupili úspěšně do semifinále extraligy a porazili doma Mladou Boleslav 4:3. Suverénní vítěz základní části sice prohrával po trefě Richarda Jarůška, ale díky gólům Michala Bulíře, Jana Výtiska, Michala Birnera a Branka Radivojeviče zůstali Bílí Tygři i po pátém zápase letošního play off neporažení.

Česká krasobruslařka Eliška Březinová na mistrovství světa v Bostonu nepostoupila do volných jízd. Ještě před skončením krátkých programů se propadla mimo finálovou čtyřiadvacítku, která bude mít šanci startovat ve druhé části soutěže. Pokud některá ze zbývajících čtyř závodnic absolutně neselže, skončí devětadvacátá.

České hokejistky si díky výhře nad Japonskem 3:2 po nájezdech zajistily poprvé v historii účast ve čtvrtfinále mistrovství světa. Nyní je čeká Finsko.

Legendární kamion Tatra šestinásobného vítěze Dakaru Karla Lopraise dokázal i po třiceti letech úspěšně zvládnout nástrahy afrických cest. Nadšenci a milovníci slavné soutěže a zejména kamionů kopřivnické automobilky si tak symbolicky připomenuli třicáté výročí prvního startu Tatry na Dakaru. Expedice "Sen o Dakaru" se částečně zúčastnil i samotný Loprais, který za výpravou přiletěl do Senegalu. Většinu trasy odřídil Milan Horka, majitel soukromého muzea Tatry, který kamion nyní vlastní a společně s dalšími nadšenci jej upravil do původní podoby.

Prezident Miloš Zeman přijal pozvání na účast při zahájení letních olympijských her v brazilském Riu de Janeiro. Navazovat bude na jeho návštěvu Latinské Ameriky. Zeman to dnes řekl v Kostelecké Lhotě na Rychnovsku na tiskové konferenci při ukončení dvoudenní návštěvy Královéhradeckého kraje.