Sport

Čeští krasobruslaři získali poprvé v historii zlato na mistrovství světa juniorů. Postarali se o to Anna Dušková a Martin Bidař, kteří suverénně ovládli soutěž sportovních dvojic na šampionátu v Debrecínu. Čeští reprezentanti vyhráli krátký program i volnou jízdu a zvítězili před dvěma ruskými páry. S náskokem více než devíti bodů porazili Anastasii Mišinovou a Vladislava Mirzojeva, třetí skončili Jekatěrina Borisovová a Dmitrij Sopot.

Fotbalisté Sparty porazili v odvetě osmifinále Evropské ligy Lazio Řím 3:0 a po domácí remíze 1:1 postoupili podruhé v historii klubu do čtvrtfinále. O výhře hostů na Olympijském stadionu rozhodli už v prvním poločase Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí a Lukáš Juliš. Ve čtvrtfinále se Sparta utká se španělským Villarrealem, který v základní skupině postoupil na úkor Plzně. První duel se odehraje 7. dubna na soupeřově hřišti, odveta je na programu o týden později na Letné. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.

Hokejisté Zlína vyhráli ve druhém zápase čtvrtfinále play off extraligy na ledě Sparty 4:0 a vyrovnali stav série hrané na čtyři vítězství na 1:1. Hokejisté Liberce vyhráli nad Chomutovem 4:1 a sérii vedou 2:0. Souboje budou pokračovat v neděli a v pondělí v Chomutově a ve Zlíně.

Tenistka Karolína Plíšková se probojovala na prestižním turnaji v Indian Wells do semifinále, které si zahraje poprvé v sezoně. Třiadvacetiletá česká hráčka des porazila o pět let mladší Rusku Darju Kasatkinovou 6:3 a 6:2. Plíškové se letos zatím příliš nedařilo a ve světovém žebříčku klesla od začátku roku z jedenáctého místa na devatenáctou pozici.Soupeřkou Karolíny Plíškové v semifinále tenisového turnaje v Indian Wells bude Běloruska Azarenková, která smetla Slovenku Rybárikovou dvakrát 6:0.

Tyčkař Jan Kudlička obsadil při obhajobě bronzu na halovém mistrovství světa v atletice v Portlandu čtvrté místo výkonem 575 centimetrů. Soutěž ovládl světový rekordman Francouz Renaud Lavillenie, který skočil 602 cm a pak se neúspěšně pokoušel o historické maximum 617 cm. Ženám kralovala rovněž olympijská vítězka z Londýna a halová světová rekordmanka Jennifer Suhrová z USA výkonem 490 cm.

Biatlonista Michal Šlesingr dojel v posledním sprintu sezony v Chanty Mansijsku dvanáctý. První výhru ve Světovém poháru si připsal Rakušan Eberhard.