Sport

Tenistky Barbora Strýcová a Lucie Hradecká postoupily do 2. kola v Indian Wells. Uspěly tak dvě ze čtyř českých hráček, které se v úvodní den turnaje představily. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci naopak v 1. kole hlavní soutěže ztroskotaly Kristýna Plíšková a Kateřina Siniaková. Osmá nasazená Petra Kvitová, která má v úvodním kole stejně jako Šafářová volný los, se utká s Dankou Koviničovou. V posledním kole kvalifikace ztroskotal Radek Štěpánek a v pavouku hlavní soutěže tak nedoplní trio kolegů z daviscupového týmu Tomáše Berdycha, Lukáše Rosola a Jiřího Veselého.

Cyklista Zdeněk Štybar vyhrál po úniku 2. etapu závodu Tirreno-Adriatico a vede průběžné pořadí. Skupinu pronásledovatelů přivedl Peter Sagan.

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková onemocněla a nepojede na halové mistrovství světa do Portlandu. Českou atletiku tak bude reprezentovat deset závodníků.

Fotbalisté Českých Budějovic bojují s epidemií příušnic, která po dorostu zasáhla i kabinu druholigového celku. Klub je proto v karanténě a až do konce března nesmí hrát zápasy Fotbalové národní ligy, dorostu ani juniorky.

Pro Martinu Sáblíkovou teprve v neděli skončila rychlobruslařská sezona, žádný velký odpočinek však trojnásobnou olympijskou vítězku nečeká. Prakticky okamžitě totiž přesedne na kolo a bude se připravovat na cyklistickou část roku. V srpnu se představí v časovce na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Hokejový útočník Radim Vrbata odstartoval gólem ve středečním utkání NHL obrat Vancouveru, který v zápase s Arizonou otočil skóre z 0:2 na konečných 3:2 v prodloužení. Ve druhém utkání za sebou si připsal asistenci obránce Michal Rozsíval, čímž pomohl Chicagu k zisku bodu za prohru 2:3 po samostatných nájezdech na ledě St. Louis.

Fotbalisté pražské Sparty ve čtvrtek poprvé v historii nastoupí v osmifinále Evropské ligy. Výběr trenéra Zdeňka Ščasného přivítá Lazio Řím a proti osmému celku italské ligy bude hájit dosavadní neporazitelnost v soutěži. Na Letné se začne hrát v 21:05.

České házenkářky podlehly v třetím utkání kvalifikace mistrovství Evropy v souboji dosud neporažených celků doma Srbsku 25:30. V neděli je v Kraljevu na programu odveta. Na prosincový šampionát postoupí první dva týmy z každé skupiny a nejlepší celek ze třetích míst.

Volejbalisté Českých Budějovic zvítězili v dohrávce 21. kola extraligy v hale Karlovarska 3:1 a vrátili se do čela tabulky. Před závěrečným kolem základní části vedou o bod před libereckými obhájci titulu, Karlovarsko bude hájit třetí místo před Brnem.

Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová mají na grandslamovém turnaji Světového okruhu v Riu de Janeiro šanci na postup do play off. České hráčky ve skupině nejprve ve třech setech porazily finalistky minulého turnaje v jiném brazilském městě Maceió Nizozemky Madelein Meppelinkovou a Marleen van Ierselovou, pak ale stejným poměrem prohrály s Karlou Borgerovou a Brittou Bütheovou z Německa.