Sport

Fotbalisté Sparty remizovali v utkání 3. kola základní skupiny K na hřišti favorizovaného Schalke 2:2. Hosté sice po úvodní brance Franca di Santa otočili po přestávce skóre zásluhou Kehindeho Fataie a Davida Lafaty, za domácí ale vyrovnal Leroy Sané. Letenský celek tak jako první obral německého soupeře o body a v tabulce na něj na druhém místě ztrácí stále dva.

Fotbalisté Plzně si výrazně zkomplikovali boj o postup ze skupiny E Evropské ligy. Ve 3. kole prohráli 2:3 na hřišti Rapidu Vídeň, který má naopak s devíti body jarní boje na dosah. Plzeň je se třemi body na třetím místě tabulky a musí vyhrát zbylé tři zápasy, aby měla postup ve svých rukou. Viktoria přitom vedla gólem Ďuriše, ale Steffen Hofmann, Schaub a Petsos skóre otočili. Hrošovský už jen snížil.

Fotbalisté Liberce remizovali ve třetím duelu skupiny F Evropské ligy s Groningenem 1:1. Slovan tak nenavázal na minulou výhru 1:0 z Marseille, přesto je s čtyřmi body na postupovém druhém místě tabulky o bod před francouzským týmem, který prohrál v Braze. Za čtrnáct dní se Severočeši představí v odvetě na půdě Groningenu.

Tenista Lukáš Rosol poprvé porazil světovou desítku Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu a po výhře 6:4, 3:6, 6:1 si zahraje na turnaji ve Vídni čtvrtfinále. Přes druhé kolo naopak nepřešli Jiří Veselý ani Radek Štěpánek. Rosol s Tsongou prohrál třikrát, ale dnes sérii neúspěchů proti soupeři bojujícímu o Turnaj mistrů zlomil.

Tomáš Berdych vykročil úspěšně za obhajobou titulu na turnaji ve Stockholmu, který v minulých třech letech vyhrál dokonce dvakrát. Osmnáctiletého německého tenistu Alexandra Zvereva porazil 6:3, 6:4 a je ve čtvrtfinále.

Loňská finalistka Barbora Strýcová postoupila na halovém turnaji v Lucemburku do čtvrtfinále. Sedmá nasazená tenistka porazila v druhém kole Švédku Johannu Larssonovou 6:2, 7:5.

České tenistky Petra Kvitová a Lucie Šafářová se na Turnaji mistryň v Singapuru potkají v Bílé skupině. Doplňují je Španělka Garbiňe Muguruzaová a Němka Angeligue Kerberová. Rozhodl o tom los. Červenou skupinu tvoří při neúčasti Sereny Williamsové nejvýše nasazená Simona Halepová z Rumunska, Ruska Maria Šarapovová, Polka Agnieszka Radwaňská a Italka Flavia Pennettaová. Z každé skupiny postoupí dvě hráčky do semifinále.