Sport

Radek Štěpánek po dvou letech vyhrál čtyřhru na turnaji ATP. Šestatřicetiletý český tenista zvítězil s Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem na tvrdém povrchu v Bogotě, ve finále porazili třetí nasazenou chorvatsko-novozélandskou dvojici Mate Pavič, Michael Venus 7:5, 6:3. Titul ve dvouhře obhájil druhý nasazený Australan Bernard Tomic.

Kvůli herní krizi se rozpadl nejlepší český pár v plážovém volejbalu Kristýna Kolocová, Markéta Sluková. S návrhem na rozchod pátého páru z olympijských her v Londýně 2012 přišla Sluková, která by měla vytvořit novou dvojici s Barborou Hermannovou. Kolocová svoji budoucnost řeší.

Hvězdný český házenkář Filip Jícha požádal představitele Kielu, aby ho prodali do Barcelony, která má o něj zájem. Kapitán české reprezentace v dnešním otevřeném rozhovoru pro deník Kieler Nachrichten přiznal, že by čtyřletou smlouvu v katalánském velkoklubu rád přijal také z existenčních důvodů.

Desetibojař Adam Sebastian Helcelet splnil limit pro účast na mistrovství světa v Pekingu. Po vleklých potížích s Achillovou šlachou dosud startoval jen v individuálních disciplínách, při prvním vícebojařském startu v sezoně na malém mítinku v anglickém Hexhamu o víkendu nasbíral 8148 bodů, což je jeho druhý nejlepší výkon v kariéře.

Fotbalisté Liberce přestříleli v úvodním kole prvoligové sezony Mladou Boleslav 4:2. Hosté vedli po trefě Lukáše Magery, poté otočili skóre Josef Šural z penalty a Marek Bakoš. Střídající Jiří Skalák sice za chvíli srovnal, ale v 69. minutě rozhodl domácí Lukáš Bartošák a pojistku přidal Ondřej Švejdík. Liberec se tak vítězně naladil na čtvrteční úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy se Šmonou, Boleslav si naopak nespravila chuť po vyřazení v 2. předkole stejné soutěže.

Juniorský pistolář Lukáš Skoumal vybojoval na mistrovství Evropy v Mariboru druhé místo v rychlopalbě. Teprve patnáctiletý střelec se musel sklonit pouze před mistrem světa Jeanem Quiquampoixem, který už letos dokázal vyhrát soutěž Světového poháru i mezi dospělými.

Fotbalisté nováčka Zlína se po šesti letech vrátili do nejvyšší soutěže vítězstvím. "Ševci" v úvodním kole nové sezony vyhráli 1:0 na hřišti Bohemians 1905 díky gólu obránce Lukáše Pazdery z 25. minuty. Pražský tým v lize ukončil jarní sedmizápasovou šňůru bez porážky.

Vít Přindiš vyhrál na domácím šampionátu ve vodním slalomu v pražské Troji nabitou kategorii kajakářů a obhájil loňský titul. Díky bezchybné jízdě porazil o 1,43 sekundy favorizovaného Jiřího Prskavce, třetí skončil Luboš Hilgert. Medaile nezbyla na olympijského medailistu Vavřince Hradilka či třetího muže pražského Světového poháru Ondřeje Tunku.

Český brankář Petr Čech i ve druhém startu v dresu Arsenalu po přestupu z Chelsea slavil vítězství a zisk trofeje z přípravného turnaje. Po triumfu v Singapuru nad fotbalisty Evertonu pomohl vyhrát domácí Emirates Cup, když v duelu s bundesligovým vicemistrem Wolfsburgem vychytal čisté konto. Jediný gól dal v 50. minutě Theo Walcott.

Rychlostní kanoista Martin Fuksa vybojoval na mistrovství světa v kategorii do 23 let bronz na 200 metrů a po sobotní obhajobě titulu na dvojnásobné trati získal na šampionátu v Montemoru druhou medaili. Další bronz pak přidal ve stejné věkové kategorii na kilometru čtyřkajak Tomáš Veselý, Lukáš Nepraš, Patrik Kučera a Radek Šlouf.

Golfistka Klára Spilková skončila na turnaji v Dundonaldu ve Skotsku čtvrtá a dosáhla nejlepšího výsledku v seriálu Ladies European Tour. Dvacetiletá česká hráčka měla po třech kolech konečné skóre jednu ránu pod par, vítězná Australanka Rebecca Artisová byla o pět úderů lepší.

České tenistce Lucii Hradecké těsně unikl deblový triumf na turnaji v Bad Gasteinu. Se Španělkou Larou Arruabarrenaovou prohrály ve finále s černohorsko-lichtenštejnským duem Danka Koviničová, Stephanie Vogtová 6:4, 4:6 a 3:10. Ve dvouhře zvítězila Australanka Samantha Stosurová.