Sport

Česká tenistka Barbora Strýcová postoupila na antuce v Bastadu popáté v sezoně do čtvrtfinále turnaje WTA. Rusku Jevgenii Rodinovou porazila 6:4, 6:1.

Tenistka Klára Koukalová je na turnaji v Bastadu ve čtvrtfinále. Její soupeřka Serena Williamsová nenastoupila kvůli zranění lokte do utkání 2. kola.

Hokejový útočník Martin Ručinský, olympijský vítěz z Nagana, trojnásobný mistr světa a šampion extraligy s Litvínovem, ukončil ve 44 letech kariéru.

Hokejový obránce Jakub Zbořil podepsal v NHL tříletou nováčkovskou smlouvu s Bostonem. Osmnáctiletého beka si Bruins vybrali v prvním kole letošního draftu jako celkově třináctého hráče. Zbořil má za sebou již dva starty na mistrovství světa hráčů do 18 let, momentálně se účastní kempu nováčků v Bostonu.

Jako první z českých týmů vstoupí do evropských pohárů fotbalisté Mladé Boleslavi. V úvodním zápase 2. předkola Evropské ligy dnes doma od 19:00 přivítají Strömsgodset, aktuálně pátý celek norské ligy. Oba celky budou postrádat své největší útočné hvězdy. Boleslav ještě nebude moci nasadit bývalého reprezentanta Milana Baroše, Norům se před týdnem zranil belgický útočník Marvin Ogunjimi.

Brno se chystá opravit stadion Za Lužánkami, který od počátku tisíciletí chátrá. Rekonstrukce by měla stát přes 1,5 miliardy korun, řekl primátorův náměstek zodpovědný za investice Richard Mrázek (ANO). Město se na opravu bude snažit získat dotaci z Evropské unie a státního rozpočtu. Stadion by mohl začít fungovat na počátku 20. let.

Tenista Jan Hernych si po dvou letech zahraje na okruhu ATP čtvrtfinále. Na trávě v Newportu šestatřicetiletý Čech porazil ve druhém kole v tie-breakové bitvě Kolumbijce Alejandra Fallu. Hernych hrál na elitním okruhu čtvrtfinále naposledy v roce 2013 právě na turnaji v Newportu.

Čeští basketbalisté do 20 let poprvé po 11 letech postoupili do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Nezabránila jim v tom ani prohra 71:74 v závěrečném utkání osmifinálové skupiny s Německem. Díky předchozí výhře nad Litvou o deset bodů tak postupují z třetího místa a ve čtvrtfinále je zřejmě čeká Francie.

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v předposledním přípravném utkání před novou sezonou na půdě druholigového Táborska dvěma góly útočníka Radka Voltra 3:1. Naopak Bohemians 1905 jen remizovali 3:3 s Českými Budějovicemi, které sestoupily z nejvyšší soutěže.