Sport

Tenistka Petra Kvitová postoupila poprvé po třech letech a počtvrté v kariéře do osmifinále Roland Garros. Světová čtyřka na pařížské antuce hrála ve srovnání s předchozími koly skoro bezchybně a Rumunku Irinu-Camelii Beguovou porazila za necelou hodinu 6:3 a 6:2. V prvním a druhém kole vyhrála Kvitová až po třísetových bitvách, v kterých nasbírala celkem 101 nevynucených chyb. V duelu s Beguovou jich udělala jen devět.

Do osmifinále v Roland Garros postoupili také Tomáš Berdych a Lucie Šafářová. Čtvrtý nasazený Berdych si poradil s Francouzem Benoitem Pairem 6:1, 6:7, 6:3 a 6:4. Šafářová zdolala německou tenistku Sabine Lisickou 6:3, 7:6.

Kajakář Jiří Prskavec potřetí za sebou mistrovství Evropy ve vodním slalomu nevyhrál, v německém Markkleebergu skončil šestý. Na trati se dopustil jedné chyby při těsném dotyku branky a stálo jej to bronz. Fatální minela v samotném závěru trati odsunula ze stupňů vítězů také kanoistu Stanislava Ježka, nakonec desátého muže finále. Kajakář Vavřinec Hradilek, stříbrný olympijský medailista, vypadl už v semifinále.

Český cyklista Leopold König dojel v 19. etapě Gira d'Italia osmý a v průběžném pořadí se posunul o jednu příčku na pátou pozici. Etapu vyhrál Ital Fabio Aru, lídrem zůstal bezpečně Španěl Alberto Contador.

Čeští volejbalisté na úvod Světové ligy prohráli v Okajamě s Japonskem 1:3 po setech 25:21, 18:25, 22:25 a 20:25. Stejného soupeře vyzvou v neděli.