Sport

Brankář Ondřej Pavelec vychytal v NHL druhý den po sobě čisté konto, když v úterním utkání na ledě St. Louis zlikvidoval všech 30 střel a dovedl Winnipeg k výhře 1:0. Český gólman tak navázal na svůj výkon z pondělí, kdy se 32 zákroky zasloužil o výhru 2:0 v Minnesotě. Jeho neprůstřelnost trvá dohromady už 122 minut a 5 sekund.

V nejsilnější sestavě nastoupí české tenistky v semifinále Fed Cupu proti Francii. Kapitán Petr Pála do týmu obhájkyň trofeje nominoval světovou čtyřku Petru Kvitovou, dvanáctku Karolínu Plíškovou, třináctku Lucii Šafářovou a třiadvacítku Barboru Strýcovou. Pátou členkou bude Tereza Smitková. Zápas se uskuteční 18. a 19. dubna v ostravské ČEZ Areně.

Česká tenistka Klára Koukalová porazila na turnaji v Katovicích Věru Zvonarevovou z Ruska 6:1, 6:4 a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále.

Vladimír Růžička se nestane novým trenérem hokejistů Omsku v Kontinentální lize. Současný kouč české reprezentace patřil mezi kandidáty na uvolněný post, vedení Avangardu se však rozhodlo vsadit na Jevgenije Kornouchova. Ten byl naposledy asistentem Fina Raimo Summanena, v minulosti vedl farmářský tým Omsku a v závěru minulé sezony i hlavní mužstvo.

Hokejovou reprezentaci, připravující se na mistrovství světa v Praze a Ostravě, doplní obránce Adam Polášek a útočníci Michal Vondrka s Janem Buchtelem z pražské Sparty. K týmu se připojí příští týden, stejně jako brankář Alexander Salák z ruského Novosibirsku, jehož nominace byla avizována již dříve.

Hokejisté Chomutova zvítězili v 7. kole baráže o Tipsport extraligu na ledě Slavie 2:1 a vůbec poprvé v bojích o postup mezi elitu obrali Pražany o body. Vyrovnaný duel rozhodl až v čase 59:45 při přesilovce hostující útočník Vladimír Růžička a svým gólem poslal Severočechy do čela tabulky právě před Slavii.

Hokejisté Olomouce porazili v 7. kole baráže o extraligu České Budějovice 3:0 a ukončili tak sérii tří porážek. Na výhře Hanáků se čistým kontem podílel brankář Tomáš Vošvrda, dva góly vstřelili domácí v rozmezí 29 sekund ve 40. minutě.

Aleš Loprais se pro příští Dakarskou rallye spojil s týmem Iveco Nizozemce Gerarda de Rooye, vítěze slavného závodu z roku 2012. Důvodem je skutečnost, aby vozy mohly konkurovat ruským Kamazům, které kategorii kamionů na Rallye Dakar jasně ovládají v posledních letech. Lopraisovy tatrovky tak příští leden zůstanou doma.

Basketbalistky USK Praha vstoupily do semifinále ligového play off suverénním vítězstvím 92:53 nad Trutnovem a s přehledem tak zvládly generálku na domácí Final Four Evropské ligy.

Sdružení 1. SC Znojmo mládež získalo od ministerstva školství poslední část dotace na rekonstrukci fotbalového stadionu. Jde o téměř 30 milionů korun, díky nimž se může opravit kotelna a postavit umělé osvětlení. Jedná se o poslední dvě etapy ze čtyř, celková rekonstrukce přijde na 100 milionů korun.