Sport

Dva dny před úvodními závody Světového poháru biatlonistů v Novém Městě na Moravě jsou všechny tři programové bloky ve Vysočina Areně vyprodané. Hlediště s pevnými a mobilními tribunami na stadionu má kapacitu zhruba 17.000 diváků, do prostoru okolo tratí, kde pořadatelé očekávají okolo dalších 15 tisíc fanoušků, mají návštěvníci vstup zdarma. Současné "biatlonové šílenství" podpořily úspěchy českých reprezentantů na loňských olympijských hrách v Soči i v průběhu této sezony. Do tréninků se už zapojily kompletní české týmy.

Čeští fotbalisté do 21 let se v kvalifikaci mistrovství Evropy 2017 utkají ve skupině A s Maltou, Lotyšskem, Moldavskem, Černou Horou a Belgií. Rozhodl o tom los v Nyonu. Kvalifikace začne v březnu a skončí v listopadu 2016. Závěrečný turnaj hostí Polsko. Do kvalifikace se zapojí 52 zemí, které los rozdělil do devíti skupin.

Basketbalisté Nymburku potvrdili zlepšenou formu a v předposledním kole druhé fáze Evropského poháru vyhráli jasně 84:63 na hřišti Zenitu Petrohrad. Jelikož první vzájemný duel prohráli o 12 bodů, mají zároveň i lepší bilanci, což je vrátilo do boje o postup.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha zvládly v Evropské lize dramatické utkání v Košicích a výhrou 74:70 se vrátily na postupové příčky do play off.

Basketbalistky Brna prohrály ve 12. kole Evropské ligy na domácí palubovce s Orenburgem 50:78 a zůstávají bez vítězství poslední ve skupině B.

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková ukončila sezonu. Chce si odpočinout, věnovat se dětem a kvalitně se připravit na novou.