Sport

Čeští házenkáři na světovém šampionátu v Kataru nastoupí k druhému utkání v základní skupině C proti Švédsku. Seveřané jsou stejně jako páteční přemožitelé českého týmu Francouzi rovněž finalisty poslední olympiády. Reprezentaci opět bude chybět nemocný kapitán Filip Jícha, i bez něj dokázali Češi Francouze potrápit při prohře 27:30.

Petra Kvitová zůstala po titulu v Sydney čtvrtá ve světovém žebříčku, její finálová soupeřka Karolína Plíšková poprvé v kariéře pronikla do elitní dvacítky. V dnešním novém pořadí WTA druhou desítku uzavírá. Nové maximum má těsně před začátkem úvodního grandslamu sezony také Jiří Veselý, jenž se po vítězství na turnaji v Aucklandu ocitl v žebříčku ATP na 39. příčce. Poskočil o 24 míst.

Biatlonistka Veronika Vítková skončila třetí v závodu Světového poháru s hromadným startem v německém Ruhpoldingu. Do elitní desítky se vešla také devátá Gabriela Soukalová. Z výhry se s náskokem radovala Běloruska Darja Domračevová, před Vítkovou se umístila ještě Němka Franziska Preussová. Třetí Češka na startu Jitka Landová dojela šestadvacátá.

Biatlonista Michal Šlesingr navázal na Veroniku Vítkovou a skončil rovněž třetí v závodu Světového poháru s hromadným startem v Ruhpoldingu. O "bronzu" Šlesingra rozhodla po dramatickém finiši až cílová fotografie. Vyhrál o píď Němec Simon Schempp a před českého reprezentanta se dostal i Francouz Quentin Fillon-Maillet. Ondřej Moravec dojel dvanáctý.