Sport

Dějištěm zápasu prvního kola Davisova poháru mezi českými tenisty a Austrálií bude 6. až 8. března příštího roku ČEZ Aréna v Ostravě. Hrát se bude jako obvykle na tvrdém povrchu. S Austrálií se čeští tenisté utkají poprvé od roku 1997. S osmadvacetinásobnými daviscupovými šampiony mají negativní bilanci 1:6.

Novým trenérem sedmého tenisty světa Tomáše Berdycha se stal Daniel Vallverdu z Venezuely, který dříve spolupracoval s Britem Andym Murraym. Berdych zároveň na sociálních sítích oznámil, že skončila jeho spolupráce s Tomášem Krupou a kondičním trenérem Davidem Vydrou. Berdych usiloval o doplnění či posílení svého týmu od jara. Zkoušel se nejdříve domluvit s bývalým prvním hráčem světa Ivanem Lendlem, ale ten se mu na říjnové schůzce omluvil, protože by mu nemohl věnovat dostatek času. Pak podle zákulisních zpráv kontaktoval Australana Tonyho Roche, ale nakonec se rozhodl jinak.

Tenistka Martina Navrátilová vstoupí do nového roku jako vdaná žena. Legendární hráčka si v pondělí v New Yorku vzala svou dlouholetou partnerku Julii Lemigovovou, kterou veřejně požádala o ruku letos v září při US Open. Navrátilová tvoří s poslední miss Sovětského svazu z roku 1991 pár od roku 2009. Společně vychovávají dvě dcery, které má o patnáct let mladší Lemigovová z předchozího vztahu.