Sport

Český biatlonista Michal Šlesingr obsadil třetí místo ve vytrvalostním závodu Světového poháru ve švédském Östersundu. S velkou převahou a jako jediný bez střelecký chyby vyhrál Nor Emil Hegle Svendsen, druhý byl Ukrajinec Sergej Semjonov. Šlesingr na střelnici jednou minul a za vítězem zaostal o více než dvě minuty. Jednatřicetiletý Šlesinger slaví návrat do světové špičky po dvou letech, během kterých měl zdravotní potíže. Kvůli nim přišel o loňské mistrovství světa v Novém Městě na Moravě i letošní olympijské hry v Soči.

Barbora Závadová obsadila na mistrovství světa v krátkém bazénu časem 4:30,95 minuty sedmé místo ve finále polohového závodu na 400 metrů. První pokus dostat se mezi finálovou osmičku naopak nevyšel o jedno místo Simoně Baumrtové. Na šampionátu v Dauhá padly během prvního finálového bloku také dva individuální světové rekordy, o které se postarala Španělka Mireia Belmonteová.

Basketbalisté Nymburku prohráli klíčové utkání skupiny v Evropském poháru s Charleroi 67:73. Výrazně si zkomplikovali boj o postup.