Sport

Jaromír Jágr zařídil gólem v prodloužení výhru New Jersey na ledě Ottawy 3:2. Jednou trefou přispěl k vítězství Devils i obránce Židlický.

Fotbalová liga: Sparta - Mladá Boleslav 1:0 (60. Dočkal). Sparta ztrácí jediný bod na vedoucí Plzeň, proti které hraje příští týden.

Prvními držitelkami trofeje nesoucí jméno Martiny Navrátilové pro vítězky Turnaje mistryň ve čtyřhře jsou Indka Sania Mirzaová a Cara Blacková ze Zimbabwe. Třetí nasazený pár porazil v dnešním finále v Singapuru překvapivě hladce 6:1, 6:0 obhájkyně titulu Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu a Pcheng Šuaj z Číny.

Český pilot Martin Šonka se poprvé v kariéře dostal na stupně vítězů v šampionátu v letecké akrobacii Red Bull Air Race. V závěrečném závodu sezony v Rakousku obsadil třetí místo, na které ho navíc odsunula až penalizace za špatný průlet branky v závěru. Celkově Šonka ve své druhé sezoně obsadil osmé místo ziskem 18 bodů, mistrem světa se stal Brit Nigel Lamb.

Olympijská vítězka z Londýna Miroslava Knapková obsadila druhé místo v exhibičním závodě Gold Cup ve Filadelfii. V doprovodném závodě regaty Head of the Schuylkill se představil i úřadující mistr světa Ondřej Synek, který obsadil ve sprintu na 750 metrů třetí místo.

Po třech letech se český basketbalista Jan Veselý rozhodl v létě opustit NBA a vrátit se ze zámoří do Evropy. Zlákala ho především šance pravidelně hrát ve Fenerbahce Istanbul a také spolupráce s jedním z nejlepších evropských trenérů Željkem Obradovičem. Svou kariéru v NBA však nebere jako uzavřenou a nebrání se tomu jednou se do nejlepší světové soutěže vrátit. Nejdříve však za dva roky.

Fotbalisté Jablonce přestříleli ve 12. kole první ligy Teplice 4:2, pošesté za sebou bodovali a pojistili si třetí místo v tabulce. Domácí vedli po gólech Pospíšila s Kopicem 2:0, pak během necelých pěti minut v druhé půli o náskok přišli, když se trefili Nivaldo a Mahmutovič. V 78. minutě ale dal vítěznou branku Mingazov a skóre uzavřel Kubista. Jablonec vyhrál v lize doma nad Teplicemi poprvé po šesti duelech.

Házenkáři mistrovské Plzně porazili ve šlágru 8. extraligového kola Duklu Praha 30:22 a v tabulce jsou druzí o skóre za Zubřím. Dukla klesla po druhé prohře v sezoně na páté místo. Na třetí příčku se před reprezentační přestávkou posunula Karviná, která ve druhém dnešním utkání zdolala KP Brno 31:28.

Fotbalisté Žižkova ve 12. kole druhé ligy porazili předposlední Ústí nad Labem 1:0 a ukončili sérii tři utkání bez vítězství. Viktoria se v neúplné tabulce posunula na čtvrté místo. Severočeši zůstávají nejhorším venkovním celkem soutěže s jediným bodem na kontě.

V závěrečném osmém turnaji Světového poháru v kolové v rakouském Höchstu zvítězili Petr Skoták s Pavlem Šmídem z Favoritu Brno. Ve finále porazili domácí úřadující mistry světa Patricka Schnetzera s Markusem Bröllem 7:5. Turnaj byl současně poslední prověrkou před mistrovstvím světa v sálové cyklistice, které se uskuteční od 21. do 23. listopadu v Brně.

Spojení tenistek Lucie Hradecké s Andreou Hlaváčkovou znovu funguje. Stříbrné medailistky z londýnské olympiády se daly dohromady kvůli blížícímu se finále Fed Cupu po více než roce a bez ztráty setu ovládly turnaj kategorie ITF ve francouzském Poitiers. Ve finále dnes pár "H+H" porazil Polku Katarzynu Piterovou s Marynou Zaněvskou z Ukrajiny 6:1 a 7:5.

Fotbalisté Příbrami prodloužili vítěznou sérii pod trenérem Pavlem Tobiášem už na čtyři utkání. Ve 12. kole první ligy doma porazili Baník Ostrava 3:1. Skóre otevřel Martin Zeman, dvě branky přidal Jakub Řezníček. Dvakrát se Příbram prosadila ze standardních situací, které po celý zápas rozehrávala hodně netradičně. Baník snížil až v závěru, když chybu domácích potrestal Kukec a po 355 minutách ukončil příbramskou sérii bez obdržené branky.

Fotbalisté Hradce Králové prohráli ve 12. kole první ligy 2:4 s Duklou a připsali si šestou porážku za sebou. Domácí poslal do vedení Halilovič a ve druhé půli vyrovnával Dvořák, za hosty se dvakrát trefil Beauguel, po brance přidali Čajič s Považancem. Východočechům tak nepomohla ani trojice nových trenérů, který nahradila Luboše Prokopce, jenž před týdnem ve stínu špatných výsledků odstoupil z funkce.

Fotbalisté Táborska zvítězili ve 12. kole druhé ligy v Pardubicích 3:0 a nejméně do neděle se ujali vedení v tabulce. Jediný neporažený tým ve FNL naplno bodoval počtvrté za sebou, přičemž už potřetí v sérii hrál na hřišti soupeře. Tým trenéra Petra Frňky opět prokázal velkou střeleckou potenci a už v sedmém druholigovém utkání v řadě skóroval nejméně třikrát.

Basketbalistky vicemistrovského IMOSu Brno prohrály ve druhém kole ligy doma s Hradcem Králové po velmi vyrovnaném průběhu 57:59. V dalších utkáních už domácí týmy nezaváhaly. Nymburk zdolal Trutnov 77:60 a má stejně jako Hradec Králové na kontě dvě vítězství, v pražském derby Slavia porazila VŠ 87:74 a Valosun Brno přehrál nováčka z Ostravy 91:61.

Volejbalistky Prostějova porazily v extralize v hanáckém derby Přerov hladce 3:0. Mistrovský tým z posledních šesti sezon zatím ve třech zápasech nového ročníku neztratil ani set a vede tabulku před KP Brno. Brňanky, které rovněž mají na svém kontě tři výhry, dnes v městském derby porazily hráčky SG Brno rovněž 3:0.

V Rakousku se vážně zranil český horolezec, zřítil se z hory Mahdlgupf v hornorakouském pohoří Höllengebirge. Záchrana trvala několik hodin.