Sport

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali ve 12. ligovém kole se Slavií 1:1. Pražané vedli od 75. minuty po penaltě proměněné Karlem Pitákem, ale na první výhru po šesti zápasech nedosáhli. Tři minuty před koncem totiž srovnal střídající Jan Vošahlík, který hostuje v Dynamu ze Slavie. Hosté podruhé za sebou remizovali 1:1 a v neúplné tabulce jsou devátí, Jihočeši figurují na dvanácté příčce.

Hokejisté Litvínova porazili v 15. kole Tipsport extraligy Plzeň 1:0 a snížili náskok vedoucího Třince na čtyři body. Oceláři totiž prohráli na ledě Olomouce 4:5 v prodloužení. O výhře Vervy nad Plzní rozhodl v 51. minutě Kamil Piroš, Olomouci zajistil třetí dvoubodový zisk za sebou druhou brankou v utkání Erik Hrňa, který v týmu extraligového nováčka hostuje právě z Třince.

Hokejisté Jihlavy porazili v předehrávce 17. kola 1. ligy Chomutov 4:3 po samostatných nájezdech a zabránili soupeři v posunu do čela tabulky. Severočechy by tam poslalo jakékoliv vítězství a měli k němu dlouho blíž díky dvěma gólům Davida Kämpfa. Na jeho trefy ale pokaždé Dukla dokázala odpovědět a v rozstřelu domácím druhý bod zajistil Tomáš Čachotský, který hned dvakrát překonal Miroslava Hanuljaka.

Jakub Kornfeil obsadil třetí místo v kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu Malajsie a podruhé v kariéře odstartuje do závodu z první řady. Český jezdec v Sepangu zopakoval svůj dosavadní životní výsledek z květnové italské Grand Prix, kde ale pak závod po nezaviněném pádu nedokončil. Karel Hanika zajel v kvalifikaci dvanáctý čas, Karel Abraham v nejsilnější třídě MotoGP odstartuje z 15. místa.

Hokejový útočník Ondřej Palát se v pátečním utkání NHL podílel gólem a asistencí na výhře Tampy Bay 4:2 na ledě Winnipegu, v jehož brance čtyřikrát kapituloval Ondřej Pavelec. Střelecky se naopak nedařilo Jaromíru Jágrovi, jenž neproměnil penaltu a New Jersey podlehli Dallasu 2:3 po nájezdech.

Český hokejový útočník Martin Růžička, který se v pátečním utkání nevešel do sestavy Čeljabinsku proti Atlantu Mytišci (2:1), byl zařazen na listinu volných hráčů. Podle pravidel KHL si jej nyní může během 48 hodin vybrat jiný klub soutěže. Pokud se tak nestane, Traktor má možnost poslat Růžičku na farmu do Čelmetu Čeljabinsk do Vyšší ligy. Uvedl to server championat.com.

Květa Peschkeová do finále Turnaje mistryň ve čtyřhře s Katarinou Srebotnikovou neprošla. S párem Blacková, Mirzaová prohrály 6:4, 5:7, 9:11.

Vedení Sparty odsoudilo chování chuligánů, kvůli kterým bylo ve čtvrtek přerušeno utkání Evropské ligy na stadionu Slovanu Bratislava. Jejich řádění však podle něj odstartoval pokus skupinky příznivců slovenského celku proniknout do sektoru hostujících fanoušků. Incident odsoudil také slovenský klub, podle kterého se skupina příznivců Sparty násilně dostala ze svého sektoru a napadla domácí fanoušky. Policejní mluvčí Karina Považanová ČTK sdělila, že policisté na stadionu, kde zasahovali těžkooděnci, uložili jedné osobě pokutu za divácké násilí.