Sport

Pro Petru Kvitovou skončil tenisový Turnaj mistryň v Singapuru již po základní skupině. Wimbledonská vítězka musela v posledním utkání Bílé skupiny porazit již jistou semifinalistku Caroline Wozniackou, ale s Dánkou prohrála 2:6 a 3:6.

Tenistka Karolína Plíšková je první náhradnicí na Turnaj šampionek v Sofii. Akce pro letošní vítězky turnajů WTA, které se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň, se uskuteční v bulharské metropoli příští týden.

Fotbalisté Sparty v Evropské lize vyhráli na hřišti Slovanu Bratislava 3:0 poté, co zápas musel být kvůli řádění hostujících chuligánů asi na 35 minut přerušen. Výtržnosti poznamenaly utkání v závěru prvního poločasu. Řádění sparťanských chuligánů při utkání EL se Slovanem Bratislava ohrozilo podle trenéra Vítězslava Lavičky možné plány na federální soutěž. Podle sekretáře FAČR a člena disciplinární komise UEFA Rudolfa Řepky hrozí Spartě za násilnosti fandů v Bratislavě spíše jen finanční pokuta. Vedení Sparty chování chuligánů odsoudilo, jejich řádění však podle něj odstartoval pokus skupinky příznivců slovenského celku proniknout do sektoru hostujících fanoušků.

Hokejový útočník Jiří Hudler přispěl ve čtvrtečním utkání NHL dvěma asistencemi k jednoznačnému vítězství Calgary 5:0 nad Carolinou. Cit pro přihrávku prokázal olomoucký rodák zejména v prvním případě, kdy po jeho pasu střílel Sean Monahan do prázdné branky. Stejný hráč gólově zužitkoval i druhou Hudlerovou nabídku a svými trefami v utkání zvyšoval z 2:0 na 4:0.

Hokejisté Vítkovic v předehrávce 15. kola Tipsport extraligy porazili Karlovy Vary 2:1 po samostatných nájezdech a utnuli šňůru devíti porážek. Sérii nezdarů naopak protáhla Slavia, která neuspěla na ledě Liberce a po porážce 1:4 prohrála pošesté za sebou.

Plochodrážní jezdci pražského Auto klubu Markéta se vrátili na domácí extraligový trůn. Ve finále vyhráli také odvetu v Pardubicích a východočeskému rivalovi vrátili loňskou porážku. Úvodní finále v úterý na Markétě vyhrál domácí Olymp 48:45, ve čtvrtek v Pardubicích zvítězil 48:42.

Vydařenou premiéru v Evropské lize má za sebou basketbalový reprezentant Tomáš Satoranský, který pomohl Barceloně k výhře 78:63 na hřišti Milána pěti body a šesti asistencemi. Druhé výhry ve skupině C se dočkalo i Fenerbahce Istanbul s druhým Čechem v soutěži Janem Veselým. Ten přispěl osmi body a dvěma doskoky k vítězství 91:76 na hřišti Turů ze Zhořelce.

Český jezdec Jakub Kornfeil vstoupil do Velké ceny Malajsie, předposledního závodu mistrovství světa silničních motocyklů, druhým místem v úvodních trénincích. Jednadvacetiletý závodník nestačil v nejslabší třídě Moto3 pouze na Itala Niccola Antonelliho, za kterým zaostal o 16 tisícin sekundy.

Mezinárodní cyklistická unie (UCI) potvrdila, že se spolu se Světovou antidopingovou agenturou (WADA) odvolá proti zproštění viny Romana Kreuzigera v případu jeho biologického pasu ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS) v Lausanne. Českému cyklistovi tak stále hrozí dvouleté zastavení činnosti. UCI českého cyklistu podezřívá na základě údajů v jeho biologickém pasu z porušení antidopingových pravidel. Rozhodčí komise Českého olympijského výboru však Kreuzigera 22. září podezření zbavila a člen týmu Saxo-Tinkoff se vrátil k závodění.

Novým manažerem české veslařské reprezentace se stal Miroslav Vraštil starší. Ve funkci nahradí Přemysla Panušku, který se z pozice ústředního trenéra přesune na post hlavního metodika veslařského svazu. Vraštil starší bude zastřešovat přípravu reprezentantů do olympijských her v Riu de Janeiro 2016.