Sport

Tenistka Petra Kvitová se udržela na Turnaji mistryň ve hře o semifinále. Wimbledonská vítězka v Singapuru porazila světovou dvojku Rusku Marii Šarapovovou 6:3, 6:2 a v Bílé skupině má na kontě výhru a porážku. V pátek bude hrát s Caroline Wozniackou, která má po výhře nad Polkou Agnieszkou Radwaňskou 7:5 a 6:3 na kontě už dvě výhry, ale jistý postup Dánka ještě nemá.

Fotbalová Sparta se v třetím zápase v základní skupině Evropské ligy utká se Slovanem Bratislava, který vede duo bývalých sparťanů Jozef Chovanec, Horst Siegl. Chovance čeká premiéra na lavičce slovenského mistra, poté co během reprezentační přestávky nahradil jiného bývalého sparťana Františka Straku, který byl kvůli špatným výsledkům odvolán. Slovan od té doby ještě nehrál zápas, ligová generálka se o víkendu neuskutečnila kvůli nemoci v kádru soupeře.

Baník Ostrava vypověděl smlouvu fotbalovému útočníkovi Václavu Svěrkošovi, se kterým vede exekuční řízení o dlužnou částku osm milionů korun. Důvody, které vedly k rozvázání kontraktu s třicetiletým bývalým reprezentantem a odchovancem, majitel klubu Petr Šafarčík odmítl charakterizovat. Hráčův právní zástupce Petr Kausta se k případu zatím nevyjádřil.

Mezinárodní cyklistické unie (UCI) se v případu biologického pasu Romana Kreuzigera odvolá ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS) v Lausanne. Uvedl to prezident UCI Brian Cookson.

Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil by měl v příští sezoně mistrovství světa startovat v nejslabší kategorii Moto3 v barvách francouzského týmu CIP Moto. Naznačuje to předběžná startovní listina šampionátu, kterou dnes zveřejnila Mezinárodní motocyklová federace.

Horolezci Antonín Bělík a Vít Auermüller obdrželi diplom Evropského hnutí fair play za záchranu života tchaj-wanského kolegy při výstupu na osmitisícovku Broad Peak. Za tento čin již loni získali hlavní cenu Českého klubu fair play.

Krajský soud v Praze zamítl odvolání státního zástupce v kauze, v níž byli obžalováni z korupce bývalí rozhodčí Tomáš Adámek a Pavel Býma a bývalý klubový funkcionář Martin Svoboda. Případ, známý jako "Křetínského kabela", tak byl po dvou letech definitivně uzavřen pro nedostatek důkazů.

Praha bude v roce 2016 evropským hlavním městem sportu. Komise, která město navštívila letos v květnu, ocenila její dobré a rozvíjející se sportovní zázemí. V boji o titul se hlavní město utkalo s italským Palermem, informoval tiskový odbor magistrátu v tiskové zprávě. Titul se uděluje od roku 2001, letos ho nese britský Cardiff.