Sport

Tenistka Lucie Šafářová postoupila na turnaji v Tokiu po dalším třísetovém zápasu do čtvrtfinále. Sedmá nasazená hráčka v duelu s talentovanou Švýcarkou Belindou Bencicovou prohrála první set, po obratu však zvítězila 3:6, 6:4, 6:2.

V případě, že by fotbaloví Bohemians 1905 museli pryč z Ďolíčku, nabídla jim Městská část Praha 3 dočasný azyl. Své domácí zápasy by "klokani" mohli hrát na stadionu v Seifertově ulici, kde působí druholigová Viktoria Žižkov.

Po startu domácího poháru se o víkendu naplno rozjede nová florbalová sezona začátkem extraligových soutěží mužů i žen. Vyvrcholí již počtvrté superfinálovými duely v pražské O2 areně v sobotu 18. dubna 2015. Už za dva týdny čeká úřadující mistry i mistryně z Vítkovic vystoupení na Poháru mistrů v Curychu.

Česká výprava bude mít v časovce mužů na mistrovství světa v silniční cyklistice ve španělské Ponferradě dva zástupce. V závodě na 47 kilometrů dlouhé trati, který se pojede ve středu 24. září, se spolu s původně ohlášeným specialistou na boj s chronometrem Janem Bártou představí i talentovaný Petr Vakoč.

Hokejový útočník Vladimír Sobotka přispěl dvěma asistencemi k výhře Omsku v zápase Kontinentální ligy na ledě Chabarovsku 4:0. Jedna z hlavních letních posil Avangardu se podílela na brankách Sergeje Širokova v 6. a 33. minutě.