Sport

Čeští fotbaloví reprezentanti vstřebávají středeční porážku 0:1 od USA v generálce na úterní vstup do kvalifikace mistrovství Evropy proti Nizozemsku. Čtvrtečního tréninku na Strahově se už zúčastnil už i uzdravený útočník David Lafata.

Trenér nizozemských fotbalistů Guus Hiddink připustil, že se v úterním utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Praze proti České republice bude zřejmě muset obejít bez zraněné hvězdy Arjena Robbena. Útočníka Bayernu Mnichov trápí poraněný kotník.

Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila na US Open poprvé v kariéře do semifinále čtyřhry grandslamového turnaje. S Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou vyřadila krajanku Andreu Hlaváčkovou a Čeng Ťie 3:6, 6:4, 3:6.

Cyklista Zdeněk Štybar se po nepříjemném karambolu z poloviny srpna vrátí o nadcházejícím víkendu k závodění. V sobotu se představí na startu 94. ročníku klasiky v Bruselu. Osmadvacetiletý závodník stáje Omega Pharma-Quick Step upadl 14. srpna ve finiši čtvrté etapy Eneco Tour. Obličejem dopadl na asfalt a vyrazil si zuby. Byl převezen do nemocnice a musel se podrobit operaci.