Sport

Dvojka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč postoupila do finále mistrovství světa ve veslování v Amsterodamu. Další tři české posádky v semifinále neuspěly a budou startovat ve finále B. Vítězové letošního Světového poháru obsadili v semifinále poslední postupové třetí místo. Ve hře o finále jsou ještě dvě největší postavy českého veslování, skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková. Oba čeká semifinále v pátek.

Zvýšení prestiže je cílem nového vedení Jockey Clubu, které se v dubnu změnilo po patnácti letech. V čele dostihového spolku je i osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa. "Není jednoduché provést změny, protože naše struktura je poněkud komplikovaná, ale nemáme proč v této zemi fňukat. Cílem je se zlepšovat a srovnávat se s nejlepšími," řekl na čtvrtečním setkání s médii prezident Jockey Clubu Jiří Charvát. Organizace zastřešuje pořádání rovinových a překážkových dostihů a chov anglického plnokrevníka.

Tradiční městskou rychlostní zkouškou v centru Zlína bude v pátek večer zahájena Barum rallye, nejkvalitněji obsazená automobilová soutěž na území České republiky. Populární rallye je opět vedle domácího šampionátu součástí i kontinentálního mistrovství a na startu se objeví většina předních jezdců obou seriálů v čele s továrním jezdcem Škody Esapekkou Lappim z Finska a Václavem Pechem, který si ve Zlíně může s předstihem zajistit domácí titul.