Sport

Tenistka Petra Kvitová postoupila na trávě ve Wimbledonu do 3. kola. Vítězka v All England Clubu z roku 2011 porazila Němku Monu Barthelovou suverénně 6:2 a 6:0. Soupeřkou Kvitové nyní bude bývalá světová jednička Venus Williamsová z USA. S pětinásobnou vítězkou Wimbledonu se česká jednička střetla čtyřikrát a třikrát vyhrála, včetně letošního souboje v Dauhá.

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová si znovu po čtyřech letech zahraje ve Wimbledonu 3. kolo. Česká hráčka ve 2. kolo vyřadila dvaatřicátou nasazenou Jelenu Vesninovou z Ruska po setech 6:4 a 6:2. Její další soupeřkou bude turnajová dvojka a letošní šampionka Australian Open Li Na z Číny.

Cesta tenisty Jana Hernycha grandslamovým Wimbledonem skončila ve 2. kole po prohře s Robertem Bautistou ze Španělska 5:7, 6:4, 2:6 a 2:6.

Hokejisté pražského Lva nenastoupí do nadcházejícího ročníku Kontinentální ligy. Finalista Gagarinova poháru má podle serveru R-Sport finanční potíže, což potvrdili i zástupci pražského klubu. Lev hrál jako jediný český klub KHL uplynulé dvě sezony. Ve hře je údajně i možnost, že by vynechal jen jeden ročník.

Fotbalisté Sparty zahájí obhajobu titulu v nové sezoně první ligy zápasem na hřišti Bohemians Praha 1905. Prestižní souboj dvou posledních mistrů s Plzní čeká na Letenské v 13. kole na začátku listopadu na západě Čech, pražské derby mezi Spartou a Slavií se odehraje v 9. kole. Rozhodl o tom dnešní los na ligovém shromáždění v Praze. Nově se ligová kola budou hrát jen od pátku do neděle, nepopulární pondělní termín byl zrušen. V televizi budou tři až čtyři zápasy za kolo, většina v České televizi.

Fotbalová asociace ČR angažovala bývalého ředitele pražské Slavie Miroslava Platila do nové funkce bezpečnostního experta. Ligové shromáždění ho dnes pověřilo, aby pracoval na jednotných opatřeních pro vstup na stadiony a na vytvoření databáze problémových fanoušků. Rovněž se chystá funkce ombudsmana pro fanoušky, o jejím obsazení ještě není rozhodnuto.

Český svaz tělesně postižených sportovců (ČSTPS) podal trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli podezření ze spáchání trestného činu dotačního podvodu. Už deset let trvající spor v českém paralympijském hnutí tak stále není u konce a velmi pravděpodobně se ještě nějakou dobu potáhne.

Cyklista Roman Kreuziger se stejně jako loni rozhodl vynechat domácí silniční šampionát, který se koná od čtvrtka do neděle ve Slavkově u Brna. Místo toho bude trénovat v Itálii. Přestože už 5. července v britském Leedsu odstartuje Tour de France, český profesionál ze stáje Tinkoff-Saxo stále netuší, zda se na startu slavného závodu opět představí.

Jednašedesátiletý žokej Josef Váňa se vrací do sedla. Loni po Velké pardubické, kterou po pádu nedokončil, sice říkal, že skončil, ale v sobotu pojede s Tiumenem v Pardubicích Memoriál Kamila Kuchovského na 4500 metrů.

Olympionici Aleš Razým, Šárka Sudová nebo Michal Novotný zvýší svou účastí atraktivitu 18. ročníku mistrovství České republiky v extrémním závodě čtyřčlenných štafet. Tradiční Adrenalin Cup se v okolí nejvyššího vrcholu Moravskoslezských Beskyd Lysé hory uskuteční v sobotu.