Sport

Lucie Šafářová a Petra Kvitová přiblížily české tenistky k finále Fed Cupu. Domácí dvojka Šafářová nejdříve porazila světovou jedenáctku Saru Erraniovou jasně 6:4, 6:1 a Kvitová pak zdolala Camilu Giorgiovou 6:4, 6:2. Češky díky tomu vedou v semifinále v Ostravě nad obhájkyněmi titulu Italkami 2:0.

Tenistka Karolína Plíšková titul na turnaji v Kuala Lumpuru neobhájí. Třetí nasazená Češka v semifinále podlehla turnajové jedničce Dominice Cibulkové ze Slovenska v maratonském duelu za dvě a půl hodiny 7:6, 3:6, 3:6. Pro dvaadvacetiletou Karolínu Plíškovou tak zůstane loňský triumf v Malajsii dosud jediným na okruhu WTA.

Česká hokejová osmnáctka ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa v Lappeenrantě podlehla Spojeným státům americkým 0:3. Tým trenéra Jakuba Petra utrpěl po páteční výhře nad outsiderem Dánskem (9:2) první ztrátu. Na začátku turnaje totiž podlehli Švýcarsku 2:4. Další duel čeká český tým v pondělí od 14:00 SELČ proti domácímu Finsku.

Hokejisté Lva Praha zvítězili v úvodním finálovém duelu na ledě Metallurgu Magnitogorsk 3:0. Pražané si vypracovali slibný náskok již v první polovině zápasu; skóre otevřel při přesilovce bek Martin Ševc, druhý gól přidal Petr Vrána. V závěru potvrdil výhru Justin Azevedo. Čisté konto vychytal Petri Vehanen.

Olomouc se může po sedmnácti letech těšit na hokejovou extraligu. Návratu mezi elitu se dočkala symbolicky dvacet roků poté, co dosáhla na svůj jediný český titul. Majitel klubu Jiří Dopita věří, že se prostředky na nejvyšší soutěž povede obstarat.

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 v předehrávce 25. kola první ligy remizovali 1:1 na hřišti Jihlavy, když na vedoucí gól Masopusta odpověděl do poločasu Lietava. V tabulce se tak bodově dotáhli na Znojmo a Slavii, kterou dokonce díky lepšímu skóre poslali do sestupového pásma. Slavia však má pondělní dohrávku s Plzní k dobru. Jihlava bodovala posedmé za sebou.

Z širšího kádru hokejové reprezentace připravující se na mistrovství světa vyřadil trenér Vladimír Růžička po pátečnímm tréninku v pražském Edenu čtyři hráče a zraněného Ondřeje Romana. Spolu s ním v kádru končí obránce Michal Gulaši a útočníci Petr Pohl, Tomáš Vincour a Vladimír Svačina. Nově se do přípravy na šampionát v Minsku zapojilo trio hráčů pražské Sparty - útočníci Tomáš Rolinek, Jan Buchtele a obránce Jakub Krejčík.