Sport

Hokejisté Zlína vyhráli pátý zápas semifinálové série play off v Třinci v prodloužení 4:3 a od postupu do finále je dělí jediné vítězství. Zápas zvratů rozhodl v 67. minutě v přesilovce Oldřich Kotvan, Zlín jeho gólem porazil Oceláře potřetí za sebou. Šesté utkání, které může rozhodnout o postupujícím, se bude hrát v sobotu od 17:30 ve Zlíně. Také hokejisté Komety Brno vyhráli v pátém semifinálovém utkání na ledě Sparty 2:1 po samostatných nájezdech a jedna výhra je dělí od postupu do finále.

Hokejisté Lva Praha si ve své druhé sezoně v Kontinentální lize zahrají finále o Gagarinův pohár. O postupu českého týmu rozhodla výhra nad Jaroslavlí 3:2. Celou sérii opanoval Lev 4:1 na zápasy a stal se nejlepším týmem Západní konference. Soupeřem Pražanů v boji o titul bude lepší z druhého semifinále, v němž Magnitogorsk vede nad Ufou 3:1 a v pátek si může rovněž v domácím prostředí zajistit postup.

Brankář Ondřej Pavelec z Winnipegu se na mistrovství světa v Minsku v dresu české hokejové reprezentace nepředstaví. Kouč Vladimír Růžička počítá na pozici jedničky s Alexandrem Salákem z Petrohradu, dvojkou má být Jakub Kovář z Jekatěrinburgu a trojkou Pavel Francouz z Litvínova. "Mluvil jsem s Ondrou asi patnáct minut, vysvětlili jsme si plno věci. Řekl jsem, že ještě uvidíme, jak to bude pokračovat, aby se nám někdo nezranil, pak bych Ondru oslovil. Ale řekli jsme si, že pro toto mistrovství světa to uděláme takto a pak bude startovací čára pro šampionát v roce 2015," řekl novinářům Růžička.