Sport

Hokejisté Komety Brno vyhráli v prvním zápase semifinále play off extraligy na ledě Sparty 5:2. Suverénní vítěz základní části byl po celý zápas střelecky aktivnější, brankáře Marka Čiliaka však překonal jen dvakrát. Kometa spoléhala zejména na rychlé protiútoky a tato taktika se jí vyplatila. Dvě branky vítězů vstřelil Hynek Zohorna. V druhém semifinálovém duelu porazil Třinec 4:0 hosty ze Zlína. Série pokračují ve čtvrtek opět v Praze a v Třinci.

Hokejisté Lva Praha porazili v úvodním semifinále play off Kontinentální ligy Lokomotiv Jaroslavl 3:0. V O2 areně tak vyhráli poprvé po pěti předchozích nezdarech. Domácím pomohly v první třetině dva góly Ondřeje Němce a Jakuba Klepiše, které dělilo 45 vteřin. Třetí branku přidal Niko Kapanen. Druhé finálové utkání Západní konference se hraje v pátek na stejném místě od 19 hodin.

Zlínský bek Petr Zámorský byl potrestán zákazem startu ve třech zápasech hokejové extraligy za zákrok na třineckého útočníka Martina Růžičku.

Bývalé hokejové hvězdy jako František Kučera, Josef Řezníček, Richard Žemlička nebo Vladimír Caldr se představí v sobotu na českobudějovickém zimním stadionu. Od 17:00 nastoupí proti bývalým hráčům Německa. České mužstvo, v němž mimo jiné figurují medailisté z olympijských her nebo mistrovství světa, povede jako trenér Jan Havel se svými asistenty Milanem Novým a Jaroslavem Pouzarem.

Radek Štěpánek zahájí čtvrtfinále tenistů v Davisově poháru proti Japonsku. Česká dvojka obhájců titulu se utká s Tacumo Item a v druhé páteční dvouhře na tvrdém povrchu v tokijském Ariake Coliseu nastoupí Lukáš Rosol a Taro Daniel. O pořadí zápasů rozhodl los.

Tenistka Karolína Plíšková si na antuce v Monterrey zahraje letos podruhé čtvrtfinále turnaje WTA. Dvaadvacetiletá česká hráčka porazila ve druhém kole Chorvatku Donnu Vekičovou 4:6, 6:2, 6:3 a o semifinále bude bojovat s třetí nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska.

Hráči curlingu v čele se skipem Jiřím Snítilem skončili sedmí na mistrovství světa v Pekingu a o místo vylepšili dosud nejlepší české umístění. Reprezentanti v posledním dnu šampionátu porazili podle očekávání Dánsko 8:7 a Rusko 10:6 a celkově skončili s pozitivní bilancí šesti výher a pěti porážek.