Sport

Fotbalisté Plzně rozdrtili v utkání 22. kola Liberec 6:0 a dočkali se druhé nejvyšší výhry v samostatné ligové historii. Za rekordem 7:0 nad Ústím nad Labem z roku 2010 zaostali o jediný gól. Obhájce titulu v souboji posledních dvou mistrů a účastníků jarní fáze Evropské ligy zcela dominoval, čtyři branky dal v úvodních 32 minutách.

Skifařka Miroslava Knapková na úvodním podniku Světového poháru v Sydney na medaili nedosáhla. Olympijská šampionka z Londýna skončila čtvrtá, souboj o bronz prohrála s Číňankou Tuan Ťing-li. Závod vyhrála zkušená Novozélanďanka Emma Twiggová před domácí hvězdou a úřadující mistryní světa Kim Crowovou.

Biker Kristián Hynek vyhrál při svém premiérovém startu extrémní etapový závod dvojic Cape Epic v Jihoafrické republice. S německým parterem Robertem Mennenem uhájili vedení i v poslední sedmé etapě a druhého Františka Raboně se čtyřnásobným vítězem podniku Švýcarem Christophem Sauserem porazili o více než deset minut.

České házenkářky prohrály v kvalifikaci mistrovství Evropy na půdě favorizované Černé Hory 22:25. Svěřenkyně Jana Bašného držely s obhájkyněmi titulu krok, na začátku druhé půle dokonce vedly o dva góly, ale nakonec stejně jako v prvním duelu ve středu v Mostě prohrály. Češky utrpěly ve čtyřčlenné skupině druhou porážku a jsou na postupovém druhém místě. Kvalifikaci zakončí v červnu zápasy v Portugalsku a doma s Polskem. Černá Hora už dnes postoupila.