Sport

Mistrovství světa ve veslování se v roce 2022 uskuteční v České republice. Závodit se bude na přelomu září a října v Račicích. Vrcholná veslařská akce se do Česka vrátí po 29 letech, naposledy se zde konala v roce 1993.

Hokejisté Plzně zvítězili ve čtvrtém utkání čtvrtfinále extraligy v Olomouci 2:0 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 3:1 na zápasy. K prvnímu postupovému mečbolu posunuly vítěze základní části soutěže góly Davida Stacha a Tomáše Mertla. Pátý duel je na programu ve čtvrtek v Plzni.

Hokejisté Kladna zvítězili v semifinále play off první hokejové ligy v Českých Budějovicích 5:2, na zápasy vyhráli celou sérii 4:1 a zajistili si postup do baráže. Jaromír Jágr absolvoval na jihu Čech jedno střídání, čímž splnil kvótu patnácti odehraných utkání a může nastoupit v bojích o nejvyšší soutěž. Šestačtyřicetiletý útočník na ledě strávil opět jen pár vteřin v úvodu duelu. Kladno se v extraligové baráži utká o dvě účastnická místa s Karlovými Vary, Litvínovem a Jihlavou.

Bývalí tenisté Radek Štěpánek a Nicole Vaidišová se v létě stanou rodiči. Oba radostnou událost oznámili na sociálních sítích a připojili obrázek prvních dupaček. Svatbu měli v létě 2010 v Praze, ale po třech letech se rozvedli. Od loňska znovu tvoří pár. Dvojnásobný vítěz Davisova poháru ukončil kariéru před čtyřmi měsíci v 38 letech a je členem trenérského týmu hvězdného Srba Novaka Djokoviče. O deset let mladší bývalá sedmá hráčka světového žebříčku skončila s tenisem už před osmi lety, pak se pokoušela o návrat, ale opět ji pronásledovala zranění.