Sport

Oba elitní české beachvolejbalové páry zahájily poslední turnaj před mistrovstvím světa vítězně. Na čtyřhvězdičkové akci Světového okruhu v Olsztyně vyhrály Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou i Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou úvodní zápas ve skupině a odpoledne budou usilovat o přímý postup do osmifinále. Účast v play off už mají jistou.

Martin Kolomý neudržel na Rallye Hedvábná stezka třetí místo v kategorii kamionů. Český pilot týmu Tatra Buggyra Racing nedokončil 12. etapu kvůli problémům s řízením. Tým se přesto pokusí, aby se Kolomý na trať vrátil a absolvoval dvě závěrečné etapy.

Ondřej Polívka a Martin Bilko vyhráli na mistrovství Evropy v Minsku štafetový závod. Česká dvojice v běloruské metropoli obhajovala stříbro z loňského šampionátu v Sofii a v konkurenci dvanácti týmů zvítězila o tři body před Francouzi, o další bod zpět skončili Němci.

Český tenista Jiří Veselý postoupil do čtvrtfinále antukového turnaje v chorvatském Umagu. Ve druhém kole porazil 7:6 a 6:2 Radua Albota z Moldavska, kterému patří 138. příčka ve světovém žebříčku. O postup do semifinále se Veselý utká s turnajovou čtyřkou Paolem Lorenzim z Itálie, nebo Britem Aljazem Bedenem.

Juniorští čeští dráhoví cyklisté mají po dvou dnech evropského šampionátu v Portugalsku kompletní medailovou sbírku. Jakub Šťastný ve středu vybojoval bronz na kilometru s pevným startem. Navázal tím na úterní úspěchy kolegů ve scratchi, zlatého Daniela Babora a stříbrné Petry Ševčíkové.