Sport

Tenistka Karolína Plíšková si zahraje o svůj první grandslamový titul. Češka porazila v semifinále US Open senzačně Serenu Williamsovou z USA 6:2, 7:6 a postoupila do finále. V tom se v sobotu od 22:00 SELČ střetne s turnajovou dvojkou Němkou Angelique Kerberovou, která ve druhém semifinále zdolala Dánku Caroline Wozniackou 6:4 a 6:3.

Tenistky Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová postoupily poprvé v kariéře do finále US Open. V úvodním semifinále česko-americký pár porazil ruské olympijské šampionky Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou 6:2, 7:6. O třetí společný grandslamový titul po loňských triumfech na Australian Open a French Open si zahrají s nejvýše nasazenými Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou.

Oštěpařka Barbora Špotáková obsadila na závěrečném mítinku atletické Diamantové ligy v Bruselu druhé místo. Trojnásobná olympijská medailistka hodila pátým pokusem 63,78 metru, vítězná Lotyška Madara Palameikaová vylepšila hned v úvodní sérii národní rekord na 66,18.

Čeští hokejisté prohráli v Petrohradu úvodní přípravné utkání na Světový pohár s Ruskem 3:4. Kouč Josef Jandač musel při svém debutu na pozici hlavního trenéra národního týmu strávit porážku. V dalším přípravném duelu se český tým utká v sobotu od 16:30 v pražské O2 areně opět s Ruskem.

Hokejisté Plzně doma zdolali norský Stavanger 6:4 a postoupili do play off Ligy mistrů. Plzeňského útočníka Jakuba Lva kromě postupu potěšilo hlavně zlomení třízápasové série porážek před blížícím se startem extraligy a prolomení vlastní střelecké nemohoucnosti v soutěži.