Další výsledky ze sportu:

Plavec Jan Micka skončil na mistrovství Evropy v Londýně čtvrtý na 800 metrů volný způsob v novém českém rekordu 7:50,38 minuty a o jednu příčku vylepšil svůj výsledek z patnáctistovky. K bronzu mu scházelo téměř dvě a půl sekundy, za vítězným Italem Gregoriem Paltrinierim zaostal o více než osm vteřin. Martina Moravčíková obsadila ve finále na 200 metrů prsa osmé místo, český rekord tentokrát nevylepšila. Stejného výsledku dosáhla i Lucie Svěcená na trati 100 m motýlek.

Český kajakář Josef Dostál vstoupil do sezony Světového poháru čtvrtým místem na kilometrové trati v Duisburgu. Mistr světa z roku 2014 a loňský vicemistr na nejrychlejšího Reného Poulsena z Dánska ztratil přes jednu sekundu a od stupňů vítězů ho dělilo 29 setin. Závody v Duisburgu navázaly na dodatečnou olympijskou kvalifikaci, ve které si deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák ve čtvrtek zajistili druhou příčkou účast na hrách v Riu de Janeiru. Za týden seriál Světového poháru pokračuje v Račicích.

Nymburští basketbalisté vyhráli druhé finále NBL v Děčíně 91:63 a jediné vítězství je dělí od třináctého titulu v řadě. Třetí duel se hraje v pondělí v nymburské hale. Ligové finále pokračovalo druhým zápasem i přesto, že se v kabině Děčína objevily příušnice. Na bolest za uchem si stěžoval také klíčový rozehrávač Tomáš Vyoral, ten ale nastoupil. Onemocnění ovlivnilo děčínskou sestavu už ve středečním úvodním finálovém utkání, ve kterém obhájce titulu doma oslabeného protivníka deklasoval 109:46.

Plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou prohrály v osmifinále turnaje Světového okruhu v Cincinnati s německým párem Teresa Mersmannová, Isabel Schneiderová 0:2 na sety a skončily na děleném devátém místě. Druhá česká dvojice Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou vypadla už ve skupině a obsadila dělené 25. místo.

Čtyřiadvacetihodinový závod horských kol, který odstartoval v pravé poledne na Masarykově náměstí v Jihlavě, letos přilákal 386 cyklistů. Loni se na start postavilo 320 jezdců. Závod odstartoval za výstřelů historických zbraní hokejista Marek Melenovský. Letošní ročník nabídl závodníkům nový úsek, řekl ČTK ředitel závodu Jiří Holoubek. Vítěz závodu bude znám v neděli v poledne.

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR dnes jednohlasně vyloučil rozhodčí Marka Pilného a Jiřího Jecha z FAČR. Sudí pykají za to, že se v minulém týdnu podíleli na řízení duelu 29. ligového kola mezi Příbramí a Slavií pod vlivem alkoholu.