Další výsledky ze sportu

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička má už z 90 procent jasno o složení týmu, který se představí na nadcházejícím mistrovství světa. Na Růžičkově seznamu nechybí ani útočník Jaromír Jágr, který se připojil k mužstvu. Třiačtyřicetiletá hvězda sice svůj start na šampionátu v Praze a Ostravě definitivně nepotvrdila, Růžička si však nepřipouští, že by Jágr nehrál.

Čeští hokejisté do 18 let vypadli na mistrovství světa ve Švýcarsku ve čtvrtfinále po prohře 2:7 s USA. Tým Jakuba Petra tak loňské stříbro neobhájí.

Tenistka Petra Kvitová v prvním utkání na WTA Tour po dvouměsíční pauze neuspěla. Světová čtyřka prohrála v druhém kole turnaje ve Stuttgartu 3:6 a 6:7 s Madison Brengleovou ze Spojených států amerických. Ztroskotala i její fedcupová kolegyně Lucie Šafářová, která podlehla Dánce Carolině Wozniacké 6:7, 1:6.

Český tenista Jiří Veselý postoupil na antukovém turnaji v Bukurešti potřetí v sezoně do semifinále. Chorvata Iva Karloviče porazil v úvodním čtvrtfinálovém duelu za 80 minut 6:4, 6:4. Neuspěl naopak Lukáš Rosol, vítěz turnaje z roku 2013 a loňský finalista, který prohrál téměř dvouhodinovou bitvu s Guillermem Garcíou ze Španělska 4:6 a 6:7.