Dále ze sportu:

Basketbalistky ZVVZ USK Praha v Evropské lize vyhrály 86:71 na hřišti Kibirkštisu Vilnius a kolo před koncem si zajistily prvenství v základní skupině C. To se dosud z českých klubů povedlo jen v letech 2005 a 2006 Brnu, které pak vždy došlo až do finále. V osmifinále by USK měl hrát s jedním ze tří nejlehčích soupeřů.

Basketbalisté Nymburku navzdory porážce 84:86 v posledním utkání skupiny K Evropského poháru na palubovce Montepaschi Siena postoupili do osmifinále. V něm se český mistr, kterému ke konečnému druhému místu v tabulce pomohla i prohra Maccabi Haifa s lídrem Chimki Moskva, utká s Kazaní.

Házenkáři mistrovského Jičína se ve finále Českého poháru utkají s Duklou Praha. Ta v druhém semifinále porazila Frýdek-Místek nejtěsnějším poměrem 27:26, dvě vteřiny před koncem vstřelil rozhodující gól Radek Mráz.

Basketbalisté Opavy porazili v 32. kole NBL Brno 87:62 a upevnili si třetí místo v tabulce. Slezané se odpoutali od Děčína, který naopak prohrál 70:81 na palubovce dosud posledního USK. Pražané se posunuli před Brno i Jindřichův Hradec, který po domácí porážce 76:88 s Ústím nad Labem klesl na dno.

Jan Kudlička obhájil prvenství na halovém atletickém mítinku Pražská tyčka. V přetlakové hale na Strahově zvítězil výkonem 555 cm. Závod žen vyhrála Švýcarka Nicole Büchlerová až po rozeskakování s českou jedničkou Jiřinou Svobodovou. Obě zdolaly 445 cm, při shodném zápisu se rozhodlo na výšce 453 cm, na které uspěla pouze Švýcarka.

Bez českých tenistek bude na turnaji v Dubaji pokračovat čtvrtfinálový program. Třetí nasazená Petra Kvitová nezvládla nadějně rozehraný duel s Carlou Suárezovou a Španělce ve 2. kole podlehla 6:1, 4:6, 6:7. Lucie Šafářová ztroskotala poté, co v duelu s pátou nasazenou Srbkou Jelenou Jankovičovou nezvládla koncovky setů a s bývalou světovou jedničkou prohrála 5:7, 4:6.