Sport

České tenistky prohrávají po prvním dnu v semifinále Fed Cupu na římské antuce s domácí Itálií 0:2. Nejdříve Lucie Hradecká podlehla 4:6 a 5:7 domácí jedničce Flavii Pennettaové. Francesca Schiavoneová pak smetla Lucii Šafářovou 6:0 a 6:2. Obhájkyním titulu Italkám tak stačí k postupu do finále vyhrát jeden ze tří nedělních duelů.

Devatenáctiletý judista Lukáš Krpálek, který je považován za největší českou medailovou naději na mistrovství Evropy ve Vídni, skončil v kategorii do 100 kg sedmý.

Pátým místem vstoupil do Světového poháru ve sportovní střelbě olympijský vítěz David Kostelecký. V Pekingu, kde v roce 2008 vybojoval svůj životní úspěch, nyní v trapu zaostal o šest bodů za vítězným Australanem Adamem Vellou.

Basketbalistky Frisco Sika Brno po roční odmlce vyhrály českou ligu. V sobotním čtvrtém finále triumfovaly na palubovce obhájkyň z USK Praha 83:69 a v sérii zvítězily 3:1 na zápasy. Brno soupeři vrátilo loňskou finálovou prohru a počtrnácté v historii získalo mistrovský titul.

České florbalistky po úvodním debaklu se Švédskem prohrály i ve svém druhém vystoupení na Euro Floorball Tour v Karlstadu a Finsku podlehly 1:6. Zatímco v pátek si připsaly alespoň bod v dodatečných nájezdech, v sobotu svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové v rozstřelu prohrály 1:2.

V šesté partii exhibičního utkání v Praze si nejlepší český šachista Davis Navara připsal první vítězství nad maďarskou velmistryní Judit Polgárovou. Ta si nicméně díky dvěma předchozím výhrám ještě před závěrečným dnem zajistila celkový triumf v duelu. Polgároví je nejlepší světová šachistka, která dokázala porazit legendy Garriho Kasparova, Anatolije Karpova nebo současného mistra světa Višvánathana Nanda. V neděli je na programu simultánka Polgárové proti 25 soupeřům.

Autor: Peter Gabaľ